By / 21st November, 2016 / Articole / No Comments

       Maramuresul este o destinatie de top, aleasa de multi turisti inclusiv straini. Sunt numeroase locuri de vizitat, pline de poveste, traditii de odinioara si locuri incarcate de energii benefice. In Ungureni cu siguranta vei gasi un loc de poveste, un resort care sa iti ofere, pe langa peisaje minunate, optiuni de cazare in Maramures cu o sumedenie de facilitati. Multi turisti merg in Turul mic sau mare al Maramuresului, dar haideti sa vedem un altfel de tur in Maramures. Ce destinatii pline de traditie si incarcate de istorie poti vizita in acesta iarna magica.

  • O destinatie si un tur superb de iarna este Tara Lapusului, satul Ungureni de la poalele Varfului Rapelor si Varful Magurii. Indiferent de anotimp in Targul Lapus, Rogoz si Ungureni poti face drumetii. Aici poti vizita Dealul Pietris si Poiana Soarelui, unde vei descoperi o expozitie de sculpturi in aer liber.
  • Tot in Tara Lapusului se afla si satul Rogoz, al carui biserici sunt superbe, una dintre ele fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO. Biserica de lemn cu hramul Cuvioasa Paraschiva si Biserica din lemn cu hramul Sfintii Arhangheli ( inclusa in Patrimoniul Unesco ).
  • Inca un lucru interesant de care sa mandresc cei din Tara Lapusului, ei pescuiesc din toata zona mii de brotacei pentru consum si pentru vanzare. Asa ca daca esti fan acestui fel culinar esti invitat sa mananci sau chiar sa iti faci provizii.
  • In comuna Cupseni poti sa vizitezi de asemenea Manastirea Satra. Manastirea este spectaculoasa, incarcata de istorie, ea are doua cladiri lungi iar picturile Bisericii mari sunt executate in fresca, in stil bizantin.
  • Turistii pot de asemena vizita si Muntele Satra care este si un loc de belvedere. Pe Platoul Satrei exista Fantana lui Pintea si o biserica de lemn, toate acestea fac parte din Schitul Satrei.
  • Masivul Satra mai este denumit si Muntele Sfant, datorita izvoarelor tamaduitoare ce ies din piatra. In apropierea Muntelui Satra se afla si Pestera Pintii din Satra.

           Toate aceste puncte de traseu sunt incarcate de istorie si energii pozitive, despre care cu siguranta o sa afli daca le vizitezi.

         Traseul din Tara Lapusului se poate incheia cu o bine meritata relaxare la un complex de lux – Podina Resort. Acesta se afla in satul Ungureni din comuna Cupseni si ofera o varietate de servicii complete pentru relaxare si o sedere de vis.

       Daca ai ales sa vii iarna in judetul nostru plin de traditie, te vei simti ca intr-o poveste. Chiar daca resortul dispune de aceste facilitati complete de lux, aici inca se respecta datinile traditionale Maramuresene.


Leave a Comment